Svensk Kyrkan Hägersten menu icon

Ord från kyrkoherden – en ofrivillig paus

Ord från kyrkoherden – en ofrivillig paus

Textstorlek:

Hösten är egentligen en av de mysigaste tiderna att besöka kyrkan. Kanske i synnerhet under allhelgonatiden. Kontrasten mellan den ombonade känslan i kyrkorummet, med ljusen som brinner, mot mörkret utanför, det ger ro för själen.

I år hade vi som vanligt förberett med mycket musik under hela november, körerna har övat och programmen var tryckta. Men så fick vi beskedet att Stockholm återigen måste stänga samhällets mötesplatser. Det känns så tråkigt. På något sätt är det som att höstmörkret tappade sin kontrast. Det blir liksom lite mörkare.

Att besegra en pandemi är en slags fasta. En högst ofrivillig sådan, men om inte alla är lojala med fastan så blir den bara mer utdragen.

För Hägerstens församlings del betyder detta att vi avstår från att fira gudstjänst och samlas till konserter och evenemang under tre veckor. Men Uppenbarelsekyrkan är öppen och möjlighet finns för enskild andakt, för den som kanske vill tända ett ljus eller samtala med präst.

Du är välkommen in. Tänd också gärna ett virtuellt ljus på Svenska kyrkans bönewebb.

För egen del tar jag fram orden ur Johannesevangeliets inledning ”Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.”

Christofer Wilson
Kyrkoherde

Producerat av: 203 Creative