Svensk Kyrkan Hägersten menu icon

Tillsammans är vi Svenska kyrkan

Medlemskap

Textstorlek:

Svenska kyrkan vill vara en öppen folkkyrka som välkomnar var och en som söker sig till henne. Troende, sökare eller tvivlare, medlem eller icke medlem – Svenska kyrkan vill vara öppen för alla.

Som medlem i Svenska kyrkan stödjer du verksamheten lokalt där du bor, det vill säga i din församling. Svenska kyrkan är demokratiskt uppbyggd och beroende av människors engagemang. Alla kan vara med och påverka och det finns rum för många olika sätt att ta ansvar för sin tro.

Vid olika tidpunkter i livet har du själv behov av kyrkans verksamhet, vid andra tider är det någon annan som får hjälp tack vare ditt medlemskap.

De flesta blir medlemmar i Svenska kyrkan genom dopet. Om du är döpt i ett annat kristet samfund behövs inget nytt dop.

Ta kontakt med oss om du vill bli medlem eller om du som vårdnadshavare vill att ditt barn ska bli medlem. Barn över tolv år ska själva ge sitt samtycke.

Ladda ner och skicka/maila tillbaka aktuell pdf. Går det inte att maila tillbaka direkt i webbläsaren, ladda då ner dokumentet, öppna i Acrobat, fyll i, och tryck på mailknappen i dokumentet.

Ett barn kan vara ”antecknad i avvaktan på dop”, om till exempel föräldrarna vill att barnet själv ska få bestämma om dopet senare. I ett sådant fall är barnet inte medlem i Svenska kyrkan.

Läs mer om dopet här!

Om du inte är folkbokförd i Sverige gäller särskilda regler. Kontakta oss så berättar vi mer.

Frågor om medlemskap, dop samt in- och utträden besvaras av våra administratörer, tfn 08-685 30 03 eller 08-685 30 04. Du når dem också via det här kontaktformuläret.

En Utträdesblanket ska vara egenhändigt undertecknad i original. Anmälan skickas sedan tillbaka till församlingen via vanlig postgång.

Producerat av: 203 Creative