Svensk Kyrkan Hägersten menu icon

Barnens Svenska kyrkan Hägersten

Barn

Textstorlek:

”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de”
Ur Markusevangeliet i Bibeln

Alla barn har enligt FN:s barnkonvention rätt till fysisk, psykisk, social och andlig utveckling. Svenska kyrkan Hägersten vill vara ett stöd i den på många sätt utmanande uppgiften att bidra till barnets utveckling och lärande. Vi vill göra det möjligt för barnet att få del av andlig miljö präglad av livsmod, där barnet kan växa och utvecklas.
Vi vill att barnet utifrån sitt liv och sina erfarenheter ska få uppleva gemenskap, få erfarenhet av Guds närvaro och känna samhörighet och delaktighet i församlingens liv.
Vi har verksamheter för barn och familj, för olika intressen och behov. Vi skapar plats för möten där ingen är störst eller minst, först eller sist, utan där vi får upptäcka hur vi, var och en av oss, hör ihop. Som vi sjunger ibland i våra sångstunder: ”Liten och stor under samma himmel”.

I våra fyra kyrkor ordnas mängder av aktiviteter för och med barn. Vi sjunger, leker, pysslar och umgås. Vi har aktiviteter är för barn i alla åldrar, från det att de är bebisar till det att barnen är större och har spring i benen. Det är en härlig stund för barnen och tid för dig som förälder att umgås. Arbetet sker med en kristen profil och vi vill att barnen ska känna trygghet med varandra och sin omgivning.

Svenska kyrkan Hägersten har även körverksamhet för barn. Läs mer om detta här!

Producerat av: 203 Creative