Svensk Kyrkan Hägersten menu icon

Internationellt

Textstorlek:

ACT Svenska kyrkan hette tidigare Svenska kyrkans internationella arbete. Och längre tillbaka i tiden Lutherhjälpen och SKM (Svenska Kyrkans Mission).

ACT står för Action by Churches Together. ACT Svenska kyrkan är medlem i ACT-alliansen som består av kyrkor, utvecklingsorganisationer, nätverk och aktörer i civilsamhället över hela världen. ACT-alliansen arbetar för att kunna agera snabbt och lokalt när det behövs.

Svenska kyrkan Hägersten är en del i detta genom att årligen delta i insamlingarna Julinsamlingen, vilken startar 1:a advent och pågår till trettonhelgen samt i Fasteaktionen, som pågår mellan Fastlagssöndagen och Palmsöndagen. I år 2021 mellan 14 februari till 28 mars. Det är viktiga insamlingsperioder som ger stöd till angelägna insatser i världen. ACT Svenska kyrkan har ett särskilt arbete vid krisinsatser och vid längre åtaganden för att arbeta med den psykosociala utsattheten.

Svenska kyrkan Hägersten riktar ofta sina församlingskollekter under året till ACT Svenska kyrkan, och ibland till särskilda projekt organisationen lyfter fram. Ditt bidrag genom kollekter och gåvor gör att utsatta människor får en drägligare tillvaro och ett värdigare liv. Tack för det!
Kontakt: Mats Johansson, präst, 08-685 30 23


Svenska kyrkan i utlandet – som hemma fast utomlands
Många svenskar befinner sig utomlands under kortare eller längre perioder. Det kan vara för att fira semester, för att arbeta, studera eller av andra orsaker. För alla dem finns Svenska kyrkan i utlandet och du är alltid välkommen till din kyrka utomlands. Det  finns drygt fyrtio svenska församlingar i tjugosju länder. En del är långt borta: Melbourne, Singapore, Los Angeles, Bangkok och andra på lite närmare håll i Europa som Bryssel, Mallorca, Paris och London. Kyrkan finns där för dig! Kanske tittar du in där och pratar en stund och läser en svensk tidning. Kanske vill du vara med i gudstjänst eller kulturarrangemang som kyrkan ordnar. Kanske behöver du få hjälp med något. Kanske vill du på ditt modersmål samtala om viktiga, nära tankar. Kanske vill du tända ett ljus i kyrkan för någon. Ja, anledningar kan vara många att besöka din kyrka där ute i världen.
Info: Svante Talltorp, tfn 08-685 30 08

Bra länkar:
Svenska kyrkans internationella arbete 
Svenska kyrkan i utlandet
Schyst resande

Producerat av: 203 Creative