Svensk Kyrkan Hägersten menu icon

Konfirmation

Konfirmation

Textstorlek:

Född 2005 eller 2006

Konfirmera sig gör man vanligtvis i årskurs åtta eller nio.

Konfirmandtiden är ett tillfälle när du tillsammans med andra konfirmander, unga ledare och vuxna får chansen att fundera över några av livets viktigaste frågor som till exempel liv, tro, identitet, vänskap, framtid, hopp, kärlek, miljö och mycket mer. Du får fundera över vem du är och vad du tror på. Du får kunskap om vad kyrkan, traditioner och den kristna tron är. Du får ställa frågor om dig själv och världen och formulera dina grundläggande tankar om livet.

Med i alla grupper har vi både anställda och unga ledare, som konfirmerade sig för några år sedan. Vi utgår ifrån frälsarkransen och varierar träffarna för att försöka få det att passa alla. Det är du och dina funderingar som är viktigast.

Under flikarna kan du läsa om de olika alternativen som vi erbjuder i Svenska Kyrkan Hägersten. Nästan alla grupper åker på något läger, antingen över helgen eller under en längre period. Att vara på läger skapar en större möjlighet att jobba med grupprocessen under en längre tid. Det finns även ett alternativ för dig som inte vill sova borta på läger utan istället göra ett par dagsresor eller utflykter under året.

Alla våra konfirmationsalternativ är kostnadsfria!

I artiklar i den digitala nyhetstidningen battrestadsdel.se kan du läsa vad Freja och Axel (2018) och Elias och Mimmi (2019) tycker om sin konfirmation.

Behov av särskilt stöd
Kontakta oss om du har behov av särskilt stöd så försöker vi hitta en form som passar dig. Det finns dessutom gemensamma konfirmationsgrupper i Stockholms stift som till exempel Gålölägret där ungdomar med och utan funktionsnedsättning möts. Här kan du få mer information www.konfirmationsthlm.se

Kontakt
För frågor kring konfirmation och mer information kontakta Sanna-Maria Aasa, konfirmandsamordnare tfn 08-685 30 68.

 

Producerat av: 203 Creative